teisipäev, 13. jaanuar 2009

Väljapääs tupikust


Keskerakond algatas tänavatel ja internetis http://www.protest2009.eu/ kampaania valitsuse tegevusetuse vastu. Eesmärgiks tardumusest äratada inimesed, kelle käes on hoovad meie riigi majanduse turgutamiseks.

Mittemidagitegemine ei ole lahendus ja kui ideid ei ole ning ainsaks vabanduseks see, et maailma majandusel on ka rasked ajad, siis pole meil ju oma valitsust vajagi. Vaatame kõik vaid ootavalt peatselt ametisse astuva Obama poole. See oli iroonia.

Sarnane lugu on sotsiaalminister Maret Maripuu ametis hoidmisega. Ma saan aru, et Reformierakonnale tegelikult sobib tema meelsus, mis iga hinnaga aitab raha kokku hoida just kõige haavatavamate pealt. Kuid rasketel aegadel oodatakse enam hoolivust, seda eriti sotsiaalministrilt.

Pole midagi teha, aga ega tegelikult Reformierakonnal Mareti asemele hoolivamat inimest ka pakkuda pole. Seega oleks ainsaks lahenduseks anda see portfell koalitsioonis olevale ainsale erakonnale, kes vähemalt sõnades ja programmis ei jutlusta kingitustest kõige rikkamatele. Ehk sotsiaalministri portfell sotsidele.

Arvestades aga, et kolmas koalitsioonipartner IRL algatas eile kampaania rahandusminister Ivari Padari vastu, oleks sotsidel ja reformistidel võimalus valdkondi vahetada küll. Padar tahab olla Euroopa Parlamendi valimistel esinumber, seda isamaaliitlased aga lubada ei taha. Ei tea, miks nad oma hääli just sotside poolt ohustatuna tunnevad, kuid nii see on.

Rääkisin sotside kohustusest võtta sotsiaalministri portfell täna Riigikogus ka Eiki Nestorile. Ta pidas seda mustaks huumoriks. Paraku on iga päev tänase valitsuse jätkamisel aina mustem.
Internetiprotest valitsuse vastu kestab seni kuni jätkab see mittemidagitegev valitsus.

6 kommentaari:

Parasiil ütles ...

Kadri. Interneti protest sellisel kujul on solvang mõtlevate inimeste intelligentsile. Väga raske on sellist jama toetavaid poliitikuid hiljem tõsiselt võtta. Aga see vist teatut tüüpi poliitikuid ei huvitagi. Eks Sa tead neid asju paremini

Kadri Simson ütles ...

Eks nii mõnigi kriitik võib pidada ka neid inimesi, kes valivad oma sõnumi esitamiseks reaalse meeleavalduse Stenbocki maja või Riigikogu ees, lihtsameelseteks. Olgu neid siis 50, 500 või 5000. Aga mõnes olukorras ei jää muud üle.
On situatsioone, kus arvamusartiklid, teledebatid ning kõned Riigikogus pole enam küllaldased. Ma kardan, et oleme tänase valitsuse tegevusetuse ajel just sinna aega sisenemas.

sepp ütles ...

"Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles eelmisel nädalal, et tema vastu kogutavate allkirjadega üritatakse talle psühholoogilist survet avaldada.

«Kuid ma ei istu sellel toolil nende häältega,» sõnas ta, viidates enda suurele toetajaskonnale."

Tookord koguti üle 95 000 allkirja (teil alla 600 hetkel). Teid ei huvitanud. Ei ole just liiga hea eeskuju...

PS. Kuskohast pärineb väide "väikeses Eestis on teiste Euroopa riikidega maailmamajanduse jahtumise otsesed mõjud elanikkonna toimetulekule kõige suuremad?"

Parasiil ütles ...

Kadri. Kas võrdled ikka võrreldavaid asju. Meeleavaldus on üks demokraatia väljendusvorme. Lihtsameelseteks peavad neid peamiselt küünikud ja nendest pole kellegile suurt kasu.
Kas täna on ikka selline seis, et peab lauslolli propaganda tegelema hakkama. Ma ei usu, et sina nii usud. Teadupärast on koalitsioon saanud nautida üsna kriitikavaba elu. Või kui on kriitikat siis on see labane. Opositsiooni nagu polekski, sisulist debatti ei paista. Selle asemel häbistab opositsiooni juhtpartei mõistlikke inimesi oma "vahekampaaniaga" millel sisulist väärtust ei ole. Kellegil pole kasu saalis karjuvast hüsteerikust, et kõik on pekkis. Jah pea keeratakse tema poole aga see on ka kõik. Pigem on selline käitumine lõhkuv, ühiskonda lõhestav. Õnneks on meil siiski tekib asju, viimasena siis Minu Eesti

TTA ütles ...

http://propaganda2009.blogspot.com/ :)

Kadri Simson ütles ...

To Sepp: Olgem ausad, internet on oma frustratsiooni väljaelamiseks palju õigem paik kui öised tänavad. Nii tänase valitsuse vastaste kui pronksikevadiste Savisaare vastaste osas internetikanalis. Muide, Savisaar võttis oma kriitikuid tõsiselt ja algatas tõsise kodurahu tagamise protsessi. Seda talle ju ette heideti, et miks ta oma autoriteediga kohe tänavatele märatsejaid rahustama ei tormanud.

To Parasiil: Ka protest2009.eu on loodud selleks, et valitsus tardumusest üles äratada. Ei saa vaid maailmamajandust süüdistada, kui ise on kaks aastat järjest eelarvega puusse pandud. Täna on kaalul juba ka aasta 2010. Teeme ära on aga suurepärane aktsioon, jõudu teile!

To TTA: mulle meeldid sina ka:)