neljapäev, 8. jaanuar 2009

Reformierakond õigelt teelt kraavis


Kuidagi sümboolne on täna kraavis lõpetanud Reformierakonna sõidukil olev kiri, mis väitis, et oravad olid õigel teel vaid 2007. aastani. Tõepoolest, viimastel aastatel on aina enam ja enam selgeks saanud, et Reformi soov Eesti riiki üha õhemaks lihvida, on vägagi Eesti vaenulik.

Maret Maripuu sotsiaalministrina on kujunenud kraaviminemise maskotiks. Eelmise aasta rasketel eelarvevaidlustel ei seisnud ta oma valdkonna eest üldse. Vastupidi, ta innustas tervishoiuvaldkonna lisamaksustamist ja ei tundnud põrmugi muret, et Haigekassa eelarveaugu olukorras on käibemaksu tõstmine ravimitele ja meditsiinitehnikale (millest suurem osa langeb Haigekassa õlule) veel lisakoormuseks.

Töölepinguseaduse puhul leidis ta teleuudistes rõõmsalt, et õnnestus läbi suruda versioon, mis on tööandjatele sõbralik. Aga kelle arvelt? Nii saigi aastalõpu Eesti Päevalehe küsitluses Maripuu ainsaks plussiks „Hakkaja, kaitseb ettevõtjate huvisid“.


Tänane uudis, et Maripuu tegemata jätmiste eest vastutab kantsler, kes lahkumisega ise ka nõus ja saab selle eest kuue kuu palga ulatuses hüvitist, on aga tegelikult probleemi eiramine ja tõsine empaatiapuudus.

Seda enam, et on tõeline oht, et Maripuu ignorantsuse tõttu lisandub veel tuhandete pensionäride mure pensionide kättesaamiseks. Sotsiaalminister esitas seda 19. juuni ööistungil lakooniliselt: „täpsustatakse pensioniameti ettekirjutuse kättetoimetamise korda.“
Tema erakonnakaaslane Tõnis Kõiv oli aga märksa mahlasema kõnepruugiga.

Probleemid iseenesest on tõhusa ministri puhul parandatavad, kui siin nõustun küll Siiri Oviiriga, et „Iga organisatsiooni juhtimiseks on vaja pädevust, ja kui seda pole, siis tuleb endale sellest aru anda.“ Ning Vilja Savisaarega "Varasemast oli teada, et minister Maripuu on oma ametis saamatu, kuid tänaseks on selgunud, et Maripuu on ka valetanud. Seega ei saa kuidagi tõsiselt võtta ka Maripuu lubadust tehtud vead parandada."


2 kommentaari:

Muidumeez ütles ...

Kellegi õnnetuse üle irvitada pole just kõige kultuursem, aga seda oleks ka palju palutud :-p

Unknown ütles ...

LGP. Kadri Mida teie teete igapäevaselt,et elu eestis paremaks saaks. olete ehk arukas naine,miks ma ei ole kuulnud kordagi teie suust ja sulest ettepanekuid? aitäh