laupäev, 12. märts 2011

Rõõm ilusatest kinnastest



Sain täna hommikul paki Kihnu saarelt. Selles olid Urga Elvi sõrmkindad.

Suvel, nädalake enne jaanipäeva käisin nimelt Kihnu saarel. Tulin sealt täis meeldivaid emotsioone, kõht suitsutatud tuulehaugi ja koduleiba täis ning kaasas kingiks saadud sõrmkindad.

Sügisel kui kindad kätte tõmbasin, et rõskete põhjatuulte eest kaitset saada, hakkasid tulema ka komplimendid. Minu Kihnu sõrmkindad olid vaieldamatult selle talve lemmikud. Ja kõik kiitjad pärisid, et kust selliseid kauneid mustrilisi ja värvirõõmsaid kindaid ka endale saaks? Kuni veebruarini teatasin, et selleks tuleb ette võtta merereis. Siis aga avati koos jääteega ka kihnu kauba kaubamaja internetis ja nüüd ei peagi muud tegema, kui vaid kõige meelepärasema kindapaari välja valima ja varsti saabubki Kihnu saarelt pakike.

Ma tean, et ühel armastatud näitlejannal on sellised kindad niinimetatud pühapäevakindad, mida vaid erilistel käikudel kätte tõmmatakse. Ja mis on pidanud vastu aastakümneid. Mul on nüüd mustakirjalised tavapäevaks ja sinisekirjalised pidupäevaks ning hea tuju igaks päevaks, kui neid südamega kootud kindaid kannan.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

TERE.Vabandust, et kirjutan vale teema kohta. Hea et tunned röömu kaunitest kihnu kinnastest. Tahaks tänada sind öigete seisukohtade eest. Elan 4 aastat Soomes ja ei mötle iial Eestisse tagasi pöörduda. 2 aasta eest taotlen Soome kodakondsuse. Seda otsust sundis mind tegema Ansipi valitsuse poliitika. Toetan igati astmelist tulumaksu. pöhiprotsent on mul 9 ja lisatasudelt ja yletööst 28. Samas tööga seotud kulutusi saan tuludeklaratsiooniga piisavalt maha kanda nii et dets algul saan veel raha tagasigi. Eestis olin öpetaja. Mul 2 korda ylikool löpetatud. Teie isa Aadu must oli mul ylikoolis öppejöud. Igati tark ja meeldiv inimene. Nii olete teiegi. On tösi et eestlased lahkuvad massiliselt Eestist. Need, kes on saanud otse soomlase alla tööle ei pöördu tööeas kyll Eestisse tagasi. Meil on siin Turu lähedal suur eestlaste kogukond.Tahaks teiega suhelda ja arutleda möningaid eestlaste lahkumisega seotud probleeme. Räägin vabalt soome keelt. Mu elukaaslase tädipoeg on Soome riigi prokurör, mistöttu tean Soome asjadest kyllalt palju. Ise olen yhes firmas otse tööl, peale selle tegelen ettevötjana myygi alal. Ilusat kevadet ja ootan vastust helake@suomi24.fi