reede, 30. detsember 2011

Kus sa tänase öö veedad?

Aasta lõpuni on jäänud 1 päev. Tänane öö peaks olema see hetk, et kui oled Eestis, siis loetakse sind rahvaloendusel üle. Nii lihtne peaks see olema. Aga tegelikult pole tegemist enam vanaaegse rahvaloendusega, kus loendaja astub tuppa ja paneb kirja kõik elanikud. 2011. aasta rahvaloendusel pannakse suur lootus e-loendusele, kus iga inimene saab end ise kirja panna.

Lätis aitas just e-loendus ületada elanike 2 miljoni piiri. Ka Eestis võib e-loendus anda selle, et paljud, kes juba enamuse ajast mõnes teises riigis veedavad, saavad end ikka Eesti elanikuks loendada. Selleks annab õiguse klausel, et inimesed, kes on juba üle 12 kuu välismaal töötanud, aga puhkuse veedavad Eestis, saavad end elanike loendusel Eesti elanikuks panna. See on küll veidi veider, sest mõnes teises riigis on nad selle riigi elanikuks loetud punkti tõttu, et nad on seal elanud üle 12 kuu. Läbi huumori – nii see maakera rahvaarv 7 miljardini kasvaski.

Esialgse rahvaarvu saame juba 2012 aasta maiks teada. Kunagi hiljem kui Statistikaamet on jõudnud kõik andmed läbi analüüsida, saame ka teada meie inimeste teise elukoha.

Kommentaare ei ole: